dimarts, 15 de maig del 2018

Lo Llaüt participa al "Let’s clean up Europe"


Enguany, per primer cop, Lo Llaüt s'apunta al "Let's clean up Europe". L'activitat es va fer el dissabte 12 al camí que porta de la plaça del pas de barca fins a la capelleta. Sols iniciar l'activitat es va llegir el següent manifest:


Benvolgut/da,
Des de l’Ajuntament d’Ascó, l’Associació Cultural lo Llaut, el Club Nàutic Ascó i la Societat de Pescaires Esportius la Tartanya, et volem agrair la participació en aquesta activitat voluntària de neteja d’un espai públic.
La tasca que desenvoluparàs avui és molt important, útil i necessària per prendre consciència de la cura del medi ambient i del nostre entorn més proper.
Els residus són fruit dels nostres hàbits de consum. Hem d’evitar al màxim el seu abocament a l’entorn natural, alhora que generar-ne el mínim possible.
Disposem de contenidors de reciclatge i d’una deixalleria per garantir que els residus vagin a parar a gestors autoritzats. Aquests agents donen una segona vida als residus convertint-los en matèries primeres: adob orgànic, plàstic i paper reciclat, etc.
Ascó va generar l’any 2017 un total de 600 tones de residus: 400 tn de rebuig; 74 tn d’orgànica; 75 tn de vidre, 24 tn paper i cartró, 23 d’envasos i 3 tn de roba.
A la deixalleria se’n van generar 600 tones més, principalment runa (460 tn), restes de poda i jardineria (30 tn), voluminosos (33 tn) i fusta (35 tn), entre d’altres.
Cal seguir reciclant millor tots els residus, per aconseguir, d’una banda, incrementar la quantitat d’aquests que es converteixen en noves matèries, i d’altra banda, reduir la quantitat que s’aboquen al contenidor de rebuig, ja que suposen un sobrecost econòmic i mediambiental que, de cara al futur, es farà cada cop més difícil de suportar. Si reciclem i mantenim els nostres espais públics nets, tots hi guanyem.
Avui, els que estem aquí, representem i fem visible la voluntat de reduir la quantitat de residus a la naturalesa, formant part d’una iniciativa europea en la qual aquests dies s’estan desenvolupament accions de neteja arreu del continent.
Nosaltres netejarem una part de la llera del riu Ebre, implicant-nos i reconeixent la importància de la vitalitat del riu al nostre poble, Ascó.
I ara, com diu el lema de la jornada: “Let’s clean up Europe”. Som-hi!
Finalment vam participar-hi 30! fent la neteja d'una part de la llera del riu. La durada de l'activitat va ser de 3 hores (10 a 13h) , col·laborant els Agents Rurals que van fer una breu xerrada sobre l'habitat del riu. 
La quantitat de residus recollits i portats a la deixalleria municipal per reciclar va ser de 186, 7 kg!!!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada