dimecres, 16 de gener del 2019

Retallable de la Festa de Sant Antoni d'Ascó

La Festa de Sant Antoni d'Ascó segueix generant productes per a donar-la a conèixer i fer-ne difusió. Recordem que anys enrere es va editar el joc de memòria Xafa-la!, al qual van seguir els jocs de tauler La corrida de Sant Antoni -amb dinàmica semblant al joc de l'oca- i Sant Antoni mos guardo! -amb dinàmica semblant al joc de les escales i les serps-.
En aquesta ocasió s'ha pensat en un retallable de la festa. Es tracta d'un conjunt de 4 làmines de retallables, amb dibuixos ben detallats i simpàtics fets per l'asconenc Jaume Ferrús i Serra, que mostren diferents escenaris cabdals de la Festa de Sant Antoni d'Ascó que, recordem-ho, fou declarada Festa Patrimonial d'Interès Nacional. 
Així el full 1 mostra les figures dels majorals i clavari, la foguera, el carro que simbolitza els Tres Tombs i la processó amb la imatge del Sant. Al segon full hi trobem personatges típics de la plaça on durant tres dies es ball la jota al voltant de la foguera: el mossèn, el pregoner, les pubilles i hereus ballant, els col·laboradors fent rom cremat, portant llenya a la foguera o preparant-se per a fer els àpats. 
La tercera fulla de la col·lecció ens mostra grups de tota mena dansant la nostra tradicional jota: grans i joves, nens i adults, nois i noies ballant alegrement, alguns amb la coca a la mà! I la darrera fulla es dedica als músics que amenitzen la jota a la plaça i també a les tradicionals corrides. I, com no podia ser d'altra manera, els simpàtics ruquets amb els seus genets són els protagonistes de la imatge.
Creiem que aquest nou producte, pensat per a difondre la Festa, serà un material interessant i molt pedagògic per a mostrar el nostre patrimoni festiu.
Si esteu interessats en comprar-lo podreu fer-ho durant les Festes de Sant Antoni d'Ascó, a la plaça, entre el 17 i el 20 de gener.

Fitxa tècnica:
  • Idea: Associació Cultural Lo Llaüt
  • Il·lustracions: Jaume Ferrús i Serra
  • Edita: Associació Cultural Lo Llaüt
  • Patrocinen: Majorals de Sant Antoni 2017-2019
  • Amb el suport de l'Ajuntament d'Ascó
  • Dipòsit legal: T 1560 - 2018
 
El retallable es va presentar a la Sala d'Actes de l'Ajuntament d'Ascó el passat dissabte 12 de gener comptant amb la presència dels majorals de la Festa de Sant Antoni, l'autor dels dibuixos -Jaume Ferrús i Serra-, la regidora de cultura de l'ajuntament d'Ascó Sra. Montse Lerma, i la presidenta i secretària de Lo Llaüt.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada