dijous, 18 de juliol del 2024

XVIIIè Tradijoc. Nova publicació de Lo Llaüt


Un any més Lo Llaüt ha editat el recull de jocs populars i tradicionals que s’han anat recollint, any rere any, en les divuit edicions d’aquest festival de jocs que es du a terme per carrers i places de les nostres viles. Enguany, recordem-ho, el punt de trobada fou el 16 de maig a Ascó.

Si esteu interessats en consultar aquesta publicació podeu posar-vos en contacte amb els membres de Lo Llaüt, el CERE o bé consultar el bloc de Lo Llaüt on el trobareu en PDF.

dilluns, 15 de juliol del 2024

35è Aplec Sardanista d'Ascó

El dissabte 13 de juliol, de la mà de la secció sardanista de Lo Llaüt dirigida per Dolors Agustí, vam organitzar l’Aplec Sardanista d’Ascó que arriba a la trenta cinquena edició. Estem molt i molt contents de la participació i del desenvolupament de la jornada. La cobla Vents de Riella, d’Agramunt, va oferir una magnífica sessió de tarda i nit amb sardanes d’arreu de Catalunya a més de comptar amb dues d’autors locals. 



dijous, 11 de juliol del 2024

4t Tirada Intergeneracional de Birles nocturna d'Ascó

El passat 9 de juliol l'associació cultural Lo Llaüt d'Ascó va organitzar la quarta tirada intergeneracional de birles.


La curiositat és que es realitza a la nit, a partir de les 22:00, amb l'objectiu que els veïns i veïnes de la població surtin a prendre la fresca i a xalar jugant a les birles. 
En aquesta edició hi van prendre part 27 parelles intergeneracionals, això és, 54 persones de totes les edats i gènere. Tot un èxit. 
Felicitats a les tres parelles guanyadores!!!

dimecres, 10 de juliol del 2024

Jocs per als joves del Camp de Treball d'Ascó


Per 3r any consecutiu, a instàncies de l’ajuntament, vam dinamitzar una tarda de jocs per als nois i noies que estan participar al Camp de Treball d’Ascó -zona de les trinxeres del Calvari-. 


El dimarts 9 de juliol vam omplir el carrer de la Mola de jocs d’arreu del món, i vam xalar d’allò més amb els joc, gaudint d’un paisatge espectacular i d’una fresqueta envejable!!!