dissabte, 29 d’agost de 2015

Lo Llaüt a Tocatì

 
Del 17 al 20 de setembre tindrà lloc a Verona la 13ª edició de TOCATÌ, Festival Internazionale dei Giochi in Strada que enguany acull Catalunya com a país convidat.
Entre les activitats lúdiques que s'hi presentaran trobem, entre d'altres, exhibicions dels castellers d'Alcover, les curses de dolls de Cadaques, mostra de bitlles pallareses, competicions de futbol botons... i de les Terres de l'Ebre hi haruà respresentants del joc de la morra de Sant Carles de la Ràpita, les tradicoinals curses del cresol de Prat de Comte i el joc de la trisella d'Ascó -recuperat per l'associació cultural Lo Llaüt des del 2000-.
 
 
 
Paral·lelament hi haurà un programa musical i festiu que mostrarà la cultura popular catalana (sardanes, habaneres...) i un cicle de conferències que presentaran experiències centrades en el joc a Catalunya, d'entre aquestes destaquem la dinamització de la Festa de la Patum infantil de Berga, i una experiència realitzada a l'institut de Flix, a partir de la coneguda Auca de Jocs de la Mainada recollida i editada per Joan Amades, on s'ensenya com es pot treballar transversalment el joc popular i tradicional a partir de les auques. 
Trobareu més informació a VilaWeb.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada