dilluns, 14 de desembre del 2015

Lo Llaüt presenta Els jocs dels moriscs a Tunis


Del 19 al 21 de desembre Tunis acull la quarta edició el 4ème rencontre internationale des jeux et sports traditionnels "Patrimoine de l'humanité" (Trobada internacional de jocs i esports tradicionals "Patrimoni de la humanitat"). La trobada tindrà lloc a la Biblioteca d'Ariadna -barri perifèric de la capital- i, a banda dels amfitrions, comptarà amb la presència de representants d'Algèria, Marroc, Egipte, Iraq, França, Zimbawe, Etiopia, Espanya i Catalunya.
La importància d'aquesta quarta trobada radica en el fet que té per objectiu la creació, a semblança d'Europa, d'una Associació Africana de jocs i esports tradicionals. Com a representant de Catalunya tindré el privilegi d'aportar informació al respecte -recordeu que Lo Llaüt forma part d'aquesta associació- i, alhora, presentar una experiència novedosa i original realitzada conjuntament entre l'institut Flix i el Camp d'aprenentatge d'Empúries centrat en el treball, en el món educatiu, dels jocs i divertiments dels nens, joves i adults d'Empúries ara fa 2.000 anys.
Simultàniament a les jornades hi haurà tallers i exhibicions de jocs, la presentació del llibret Jocs en temps dels moriscs -editada per l'associació cultural Lo Llaüt- així com una exposició de joguines reciclades realitzada per l'alumnat de l'institut Flix.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada