dissabte, 9 de setembre del 2017

Èxit del 8è Gelat i jocs

Ahir divendres l'associació cultural Lo Llaüt va organitzar la vuitena edició del Gelat i jocs a Ascó. Aquesta activitat, en origen, va ser pensada per a que fos "la darrera festa lúdica" abans d'encetar un nou curs escolar i, una mica, per a donar per acabades les vacances d'estiu. Des d'aleshores es manté aquest esperit i, any rere any, al voltant del primer cap de setmana de setembre s'organitza una vesprada de jocs.
El lloc, la plaça del Casal Municipal d'Ascó, s'omple de jocs de diverses modalitats i també de taules plenes de jocs de tauler entre d'altres. 
Precisament els jocs de tauler, com hem pogut anar observant en les darreres edicions, tenen gran acceptació sobre tot pels joves i adults, que sovint passen tota l'estona al voltant d'aquests. Enguny han tingut molt èxit jocs com el molí de nou, l'alquerc, l'assalt i l'aualé. 
Altres dels jocs que s'han pogut practicar han estat la rana, els aros, circuits de granotes, el passe-frappe, futbol xapes, la planta de l'església o el palet bretó.
Enguany el nombre de participants directes, jugant, va ser de 115! Felicitats juganers!
Aprofitem per agrair l'ajuntament d'Ascó, a través de la regidoria de cultura, la predisposició per a fer possible aquesta activitat.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada