divendres, 25 de maig del 2018

Tradijoc. El bagul dels jocs tradicionals/The chest of tradigames.

La nostra associació des dels inicis s'ha destacat per a donar a conèixer i promocionar els jocs tradicionals del nostre poble i de la nostra comarca. Aquest interès ha donat lloc a la realització de nombrosos tallers de jocs, organització i participació en festivals i congressos de jocs i, evidentment, en la publicació de reculls de jocs. 
Acaba de sortir a la llum el darrer recull de jocs editat per la nostra associació: Tradijoc. El bagul dels jocs tradicionals/The chest of tradigames. 
Aquest llibre presenta més de 25 jocs tradicionals de la Ribera d'Ebre i la Terra Alta que s'han recollit durant les catorze edicions que s'està organitzant la jornada TRADIJOC (trobada d'alumnes de 1r d'ESO de les comarques de la Terra Alta i Ribera d'Ebre). En motiu precisament de la catorzena edició celebrada el dijous 24 de maig a Batea, on es van reunir més de 360 alumnes i professors dels instituts de Flix, Gandesa, Móra d'Ebre, Móra la Nova i Batea, es va donar a conèixer aquesta publicació que té un valor afegit, i és que presenta l'explicació dels jocs en català i en anglès. Aquest fet permetrà que tots els socis de l'Associació Europea de Jocs i Esports Tradicionals (JUGAJE) de la qual en formem part puguin tenir accés, també, a la comprensió dels jocs.
Sens dubte un nou i interessant recurs per a la pràctica docent i, també, per a les persones aficionades als jocs o simplement que cerquen un recull de jocs de tradició.
 El llibre, que ha rebut el suport del Centre d'Estudis de la Ribera d'Ebre, està a la venda al preu de 10 euros però, si voleu, us el podeu descarregar en PDF.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada