Lo Llaüt


L’Associació Cultural Lo Llaüt d’Ascó va néixer el 18 d'abril de 1998 amb una intencionalitat de caràcter eminentment cultural, amb la pretensió de dinamitzar, diversificar i fomentar tot tipus de manifestacions culturals vinculades a la nostra població.
Des d’aleshores no ha estat altre l’ànim que ha perseguit la nostra entitat, tenint cura de: 

1.Fomentar les manifestacions culturals vinculades a Ascó i dirigides principalment a la seva població
2.Participar en la revista local MALPÀS, servint aquesta de plataforma per projectar culturalment el poble
3.Crear un arxiu de documentació d'interès bibliografic i fotografic a nivell local i comarcal.
4.Establir contactes i intercanvis amb altres associacions, preferentment culturals.
5.Facilitar i animar la investigació i l'expressió cultural i artística en un clima de plena llibertat, independència, rigor i respecte per les persones i valors democràtics.
6.Vetllar per la conservació del patrimoni cultural asconenc
7.Organitzar tot tipus d'actes culturals: exposicions, conferències, cursos, sortides, concursos,...
8.Estimular a través de beques als estudiosos a publicar els seus treballs i recerques referents al poble
8.En general, la creació i promoció d'activitats culturals, socials i artístiques que fomentin la relació, l'amistat i la participació.

Seguint aquestes premisses i essent fidels als nostres objectius primers avui us podem presentar aquesta pàgina web on trobareu les referències més remarcables de la nostra tasca així com tot un seguit d’informacions de caire local i cultural que, de ben segur, han de portar a conèixer més íntimament Ascó, aquest poble que remuntant un turó s’emmiralla a l’espill del nostre Ebre.

2 comentaris:

 1. M’agradaria saber els noms dels membres fundadors.
  Gràcies.

  ResponElimina
  Respostes
  1. El 18 d'abril de 1998 ens vam reunir a l'Ajuntament les següents persones per a fundar l'associació cultural Lo Llaüt: Joan Domènech Altadill, Glòria Ferrús Serra, Miquel Ferrús Serra, Josep Jornet Llop, Laia Montaña Suñé, Laura Montaña Suñé, Fortu Serrano Biarnés, Pilar Serrano Biarnés, Montserrat Ortiz Serrano, Biel Pubill Soler, Josep M. Raduà Serra, Jordi Sabaté Estopà, Miquel Salvadó Llop i Marc Viñes Miralles.

   Elimina