divendres, 2 de juny del 2017

Joc a joc de plaça a plaça amb Joan Amades

Avui ha tingut lloc, a Ascó, la quinzena edició del projecte Joc a joc de plaça a plaça dedicat en aquesta ocasió als jocs tradicionals i populars que apareixen a la famosa auca Jocs de la Mainada recollida per Joan Amades
Recordem que es tracta d'una iniciativa de l'associació cultural Lo Llaüt d'Ascó, que compta amb el recolzament de l'Institut Flix, i que va adreçada a l'alumnat de cicle superior de l'escola Sant Miquel d'Ascó. A grans trets es tracta d'organitzar una tarda de jocs per als alumnes de l'escola dinamitzats pels joves de 1r de l'ESO de l'institut. Amb aquesta senzilla idea ja fa quinze anys que els carrers i places de la població riberenca s'omplen de cridòria, alegria i jocs de tota mena.
Com indicàvem en aquesta ocasió el tema escollit ha estat l'auca de jocs que Joan Amades va recollir i va explicar en el seu llibre Jocs de la Mainada. Així hem pogut realitzar fins a 15 jocs dels 48 que contenen les vinyetes de l'auca. Entre aquests hem fet:
Saltar a corda 
La indiaca
Les birles
Els forats (planta de l'església)
Els castells de nous
La pendent de nous
La gallineta cega

El truc
La carraca
La pareteta o porteta
Flèndit de patacons
La rebelluga
El pastor, l'ovella i les raboses
Un any més de Joc a joc que hem d'agrair a la col·laboració dels nois i noies de l'institut que fan de monitors i dinamitzen els jocs així com a la recepció i complicitat dels companys de l'escola Sant Miquel.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada