L'edició de
tardor dels Tastets de Patrimoni d'enguany, organitzats per la Biblioteca
Pública de Tarragona i per l'Institut Ramon Muntaner (IRMU), se centrarà en dos
productes del patrimoni de la Ribera d’Ebre, els forns de ginebra i el poble
medieval d’Ascó.
El tret de
sortida dels Tastets, el donarà el pròxim dimecres 16 d’octubre la conferència
“El forns d’oli de ginebre: una indústria a Riba-roja d’Ebre”. La xerrada
anirà a càrrec de la historiadora Judit Vidal, que explicarà la
importància d’aquestes construccions de pedra seca a la Ribera d’Ebre, on
tenien una finalitat industrial i comercial. Amb aquests forns s’obtenia l’oli
de ginebre que s’ha utilitzat i encara s’utilitza per a una infinitat de
remeis.
El segon
plat dels Tastets, la xerrada «L’Ascó medieval: la vila de dins i la
vila de fora», tindrà lloc el dia 21 de novembre. En aquest cas a
través de l’associació cultural Lo Llaüt que ha coordinat l’activitat amb l’ajuntament
i ha contactat amb l’historiador Felip Fucho que explicarà el naixement
de les dues viles, l’una musulmana i l’altra cristiana, perquè les dues
cultures no volien compartir veïnatge.
El menú dels
Tastets de Tardor d’enguany el tancaran les postres, que novament consistiran
en una sortida cultural de camp per a conèixer els dos elements patrimonials
que s’han descobert amb les xerrades i que es durà a terme el 23 de novembre.
Les dues
conferències tindran lloc a la Biblioteca Pública de Tarragona, a les 19 hores,
i són d'accés obert. La sortida té un preu de 30 euros i inclou el dinar i els
desplaçaments dels participants des de Tarragona. Les inscripcions es poden fer
a la Secció Local de la Biblioteca de Tarragona i a l’adreça electrònica bptarragona.cultura@gencat.cat.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada