dimarts, 8 d’octubre del 2019

La Ribera d'Ebre i Lo Llaüt, protagonistes del menú de tardor 2019 dels Tastets de Patrimoni


L'edició de tardor dels Tastets de Patrimoni d'enguany, organitzats per la Biblioteca Pública de Tarragona i per l'Institut Ramon Muntaner (IRMU), se centrarà en dos productes del patrimoni de la Ribera d’Ebre, els forns de ginebra i el poble medieval d’Ascó.
El tret de sortida dels Tastets, el donarà el pròxim dimecres 16 d’octubre la conferència “El forns d’oli de ginebre: una indústria a Riba-roja d’Ebre”. La xerrada anirà a càrrec de la historiadora Judit Vidal, que explicarà la importància d’aquestes construccions de pedra seca a la Ribera d’Ebre, on tenien una finalitat industrial i comercial. Amb aquests forns s’obtenia l’oli de ginebre que s’ha utilitzat i encara s’utilitza per a una infinitat de remeis.
El segon plat dels Tastets, la xerrada «L’Ascó medieval: la vila de  dins i la vila de fora», tindrà lloc el dia 21 de novembre. En aquest cas a través de l’associació cultural Lo Llaüt que ha coordinat l’activitat amb l’ajuntament i ha contactat amb l’historiador Felip Fucho que explicarà el naixement de les dues viles, l’una musulmana i l’altra cristiana, perquè les dues cultures no volien compartir veïnatge.
El menú dels Tastets de Tardor d’enguany el tancaran les postres, que novament consistiran en una sortida cultural de camp per a conèixer els dos elements patrimonials que s’han descobert amb les xerrades i que es durà a terme el 23 de novembre.
Les dues conferències tindran lloc a la Biblioteca Pública de Tarragona, a les 19 hores, i són d'accés obert. La sortida té un preu de 30 euros i inclou el dinar i els desplaçaments dels participants des de Tarragona. Les inscripcions es poden fer a la Secció Local de la Biblioteca de Tarragona i a l’adreça electrònica bptarragona.cultura@gencat.cat

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada