diumenge, 17 d’octubre del 2021

Participació al VII Encuentro Internacional de Juegos Tradicionales Ribera del Duero 2021

El cap de setmana del 8 al 10 d'octubre va tenir lloc a Aranda de Duero la setena Trobada Internacional de Jocs Tradicionals que ve organitzant, anualment, l'associació cultural La Tanguilla. En aquesta edició, a més, aquesta entitat celebrava el 25è aniversari de la seva fundació amb la qual cosa es va procurar una acurada programació.
En el marc de la trobada es va programar una exposició sobre Jocs de taula i enginy que, des del 21 de setembre al 10 d'octubre, es va poder visitar a la cèntrica Casa de Cultura de la ciutat; un col·loqui internacional sobre els jocs de tauler i un gran Festival de jocs tradicionals, infantils i adults, obert a la població.
Nosaltres hi vam participar presentant les darreres publicacions de l'associació cultural Lo Llaüt: Quina canya! Joguinetes i L'auca de jocs d'Ascó
I duent a terme un taller de construcció de joguines fetes amb canya i que apareixen al nostre llibre.
Certament ha estat una trobada del tot reeixida que ha servit per a conscienciar-nos de l'enorme valor dels jocs de tauler, de la seva varietat tant de tipologia, formes i models com de materials amb què poden estar fets. També va ser una estupenda ocasió per retrobar vells amics del món del joc i l'esport tradicional i conèixer-ne de nous, així com noves modalitats d'aquest tipus de patrimoni lúdic. I, evidentment, una excel·lent ocasió per a donar a conèixer les nostres publicacions i, lògicament, l'imaginari i el patrimoni lúdic asconenc.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada